شرایط مهریه در طلاق توافقی

نوشته پیش رو توسط وکیل خانواده در خصوص شرایط مهریه در طلاق توافقی و گرفتن مهریه در طلاق توافقی برای آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است. مهریه در طلاق توافقی یکی از دغدغه های مهم زوجین می باشد و سوالات زیادی را برای کسانی که میخواهند طلاق بگیرند ایجاد می کند که در این مقاله نحوه گرفتن مهریه در طلاق توافقی به صورت کامل توضیح داده ایم.

پس از اینکه زوجین تصمیم به طلاق توافقی گرفتند باید زوجین نسبت به مسائل مالی و غیرمالی توافقنامه ای تنظیم نمایند. مهمترین موضوعی که مطرح می شود بحث مهریه در طلاق توافقی می باشد که طرفین باید در مورد آن توافق کنند، زیرا رأی دادگاه طلاق بر مبنای این توافق صادر می گردد. لذا این که زوجه بخواهد تمام یا قسمتی از مهریه را ببخشد یا تمام آن را دریافت کند یا زوجین چه شرایط پرداختی را بین هم توافق کنند در گواهی عدم امکان سازش ذکر می شود.

اینکه زن بخواهد تمام یا بخشی از مهریه را ببخشد یا تمام آن را دریافت کرده و هر توافق دیگری اعم از شرایط پرداخت خاصی که تعیین کرده اند در گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی ثبت خواهد شد و بدیهی است که در صورت عمل نکردن به آنچه توافق شده ضمانت اجرا وجود خواهد داشت.

طلاق توافقی از نوع طلاق خلعی است، یعنی این که زن چیزی از مهریه یا غیر آن و لو اندک به زوج می بخشد. اگر زوج یائسه یا دوشیزه نباشد، زوجه در ایام عده می تواند به آنچه بخشیده است رجوع کند. به این صورت که به دفتر خانه ای که طلاق توافقی را ثبت کرده مراجعه می کند و تقاضای رجوع در طلاق توافقی می کند. پس از رجوع زن به مهریه طلاق به ماهیت خود که رجعی بودن است باز می گردد. در اینصورت شوهر نیز می تواند به زوجیت رجوع کند.

شرایط مهریه در طلاق توافقی
مهریه در طلاق توافقی

شرایط گرفتن مهریه در طلاق توافقی چگونه است؟

در طلاق توافقی ملاک برای دادگاه خانواده، توافق زوجین است. در این راستا زوجین متقاضی طلاق، می توانند در خصوص مهریه در طلاق توافقی هر نوع توافقی داشته باشند. مثل این که مهریه در قبال طلاق بخشیده شود و یا مهریه کامل پرداخت شود و یا مهریه قسطی در طلاق توافقی انجام شود یا مهریه به صورت چک یا ماهانه پرداخت شود محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و همانطور که گفته شد آنچه برای دادگاه اهمیت دارد توافق زن و شوهر است.

در فرضی که زوج و زوجه با یکدیگر توافق می‌نمایند که در صورت طلاق زوجه کلیه مهریه خود را بذل نماید که در این صورت بعد از طلاق هیچ مهریه‌ ای برای زوجه باقی نمی‌ماند و نمی‌تواند هیچگونه ادعایی داشته باشد.

اگر از بابت مهریه در طلاق توافقی چک یا سفته ای اخذ شده باشد، بدیهی است که زوجه می تواند در صورت عدم وصول آن ها به استناد مدارک مذکور درخواست مطالبه از طریق دادگاه کند و در صورت قطعیت حکم امکان جلب و توقیف اموال برای مهریه وجود دارد.

اما اگر سند تجاری از بابت مهریه دریافت نشده باشد و زوج در مواعد توافق شده مهریه را پرداخت نکند زن می تواند از طریق دادگاه نسبت به مطالبه مهریه احقاق کند. توجه داشته باشید که ازدواج مجدد زوجه پس از طلاق مانع اخذ مهریه قبلی نمی گردد.

نکته : بر طبق ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده صرفا مهریه تا 110 سکه بهار آزادی یا معادل آن دادگاه در صورت نپرداختن اقساط جلب صادر می کند و برای مازاد بر آن، زوجه می بایستی اموالی را از زوج به دادگاه معرفی کند.

اگر طلاق توافقی در دوران عقد ( زمان بین وقوع عقد نکاح و شروع زندگی مشترک ) صورت گیرد و بین زن و شوهر نزدیکی کامل واقع شده باشد، تمام مهریه به زن ( زوجه ) تعلق می گیرد و دیگر این توافق آن هاست که راستای مهریه در طلاق توافقی چه تصمیمی اتخاذ نمایند.

اگر بین زوجین زناشویی واقع نشده باشد، زن مستحق نصف آن خواهد بود. لذا در این جا نیز علی رغم این که بر طبق قانون و شرع، زن مستحق نصف مهریه است بستگی به توافق زوجین دارد که بخواهند در راستای طلاق توافقی و مهریه چه تصمیمی بگیرند.

زمانی که زوجه باکره باشد، رویه دادگاه های خانواده به این صورت است که اگر زوجه مدعی بکارت باشد از سوی دادگاه به پزشکی قانونی جهت معاینه معرفی می شود و در صورت تایید بکارت و عدم نزدیکی، در رای دادگاه منعکس خواهد شد. اگر رای طلاق توافقی صادر شود و زوجه دوشیزه باشد اولا بعد از ثبت طلاق در دفترخانه، زوجه حق رجوع به مهریه بذل شده را ندارد و ثانیا بعد از ثبت طلاق با مراجعه به اداره ثبت احوال میتواند نسبت به حذف نام همسر از شناسنامه اقدام نماید.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل طلاق توافقی با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

1/5 - (1 امتیاز)