ارث فرزند نامشروع

به گفته وکیل پایه یک دادگستری ارث به کسی تعلق می گیرد که نوعی رابطه نسبی یا سببی با متوفی داشته باشد باشد. به عبارت دیگر خویشان سببی و نسبی از ارث بهره مند می گردند و ارث به آن ها تعلق خواهد گرفت. حال سوالی که پیش می آید که ارث فرزند نامشروع چگونه است و شرایط ارث بردن فرزند نامشروع چیست؟.

دین و مذهب و موازین قانونی ما اجازه رابطه نامشروع بین زن و مرد را نداده است و این رابطه را حرام اعلام نموده است. طوری که این امر را از نظر اخلاقی و بهداشت خانواده و سستی بنیاد خانواده و جامعه به طور کامل نهی شده است. بر این اساس است که ارث فرزند نامشروع از سوی قانون هیچ حمایتی نمی شود و فرزند نامشروع از ارث محروم خواهد بود.

بیشتر بخوانید: میزان ارث زن از شوهر

حسب ماده 1167 قانون مدنی کودک متولد شده از زنا ملحق به زانی نمی گردد یعنی اینکه نه به پدر و نه به مادر خود ملحق نمی شود و از ارث محروم می شود. ولی موردی در قانون پیش بینی شده است که ممکن است فرزند نامشروع با وجود یک سری شرایط بتواند ارث ببرد که در موارد ذیل به آن اشاره خواهیم کرد.

شرایط ارث فرزند نامشروع

در حالت کلی حسب ماده 884 قانون مدنی ولدالزنا از پدر و مادر و خویشان آن ها ارث نمی برد. ولی تحت شرایط خاصی ولد زنا هم می تواند ارث ببرد. مطابق ماده 884 قانون مدنی ” ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمی برد؛ لکن اگر حرمت رابطه ای که طفل ثمره آن است نسبت به یکی از ابوین ثابت و نسبت به دیگری به واسطه اکراه یا شبهه زنا نباشد، طفل فقط از یک طرف و اقوام او ارث می برد و بالعکس”.

بنابراین، در صورتی که مرتکب فعل زنا هنگام ارتکاب آن در اشتباه باشد و نداند عمل ارتکابی نسبت به او ممنوع است، زنا واقع نمی شود و در این صورت، طفل متولد از این رابطه ، ” ولد به شبهه ” نامیده می شود.

در چنین حالتی، فرزند با شخصی که در شبهه یا اشتباه بوده است، نسب قانونی خواهد داشت و از او ارث می برد. اگر هم هر دوی زن و مرد در شبهه باشند، عمل انجام شده نسبت به هیچکدام از آنها زنا نیست و طفل متولد شده، دارای نسب قانونی با هر دوی آنها خواهد بود.

جهت مشاوره حقوقی در خصوص ارث فرزند نامشروع با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

5/5 - (1 امتیاز)